Tuesday, February 8, 2011

Welcome to protege image entertainment

 
PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT

PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT ADALAH SEBUAH LABEL YANG BERASAL DARIPADA TERENGGANU DAN TELAH PUN DITUBUHKAN PADA AWAL TAHUN 2008. PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT DIASASKAN OLEH EKAY KHAIRUL DAN JUGA DIBANTU OLEH RAKAN-RAKAN BELIAU. SEAWAL PERTUBUHAN, LABEL INI DIKENALI SEBAGA TIBA (TERENGGANU INDIEPENDACE BANDS) TETAPI MELIHAT AKAN PELUANG DAN JUGA SERTA MAHU MEMPERLUASKAN LABEL INI YANG TIDAK TERHAD KEPADA TERENGGANU SAHAJA, LABEL INI TELAH PUN DINAMAKAN SEMULA SEBAGAI PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT PADA AKHIR TAHUN 2008 SEHINGGA LAH SEKARANG.

TELAH BANYAK GIGS-GIGS ATAU MINI KONSERT YANG TELAH DIANJURKAN OLEH PIHAK PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT DI KUALA TERENGGANU DAN SEBILANGAN NYA MENJADI ANJURAN TETAP TAHUNAN SEPERTI PROTÉGÉ CHAPTER YANG DIANJURKAN PADA AWAL TAHUN DAN JUGA GIGS SELEPAS RAYA (NASI DAGANG RAYA) YANG SEBELUM INI TELAH PUN DIASASKAN OLEH ORGANISER LAIN SEBELUM INI. PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT JUGA PERNAH MENJADI PENGANJUR BERSAMA / SUPPOTERS KEPADA LABEL-LABEL LUAR YANG LAIN SEPERTI GEGEY MUSIC, HISTORIC RECORD DAN LAIN-LAIN.

TAHUN 2011 MERUPAKAN TITIK PERMULAAN DAN PERCUBAAN YANG PERTAMA UNTUK PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT MELEBARKAN SAYAPNYA DILUAR TERENGGANU. DENGAN PERCUBAAN PERTAMA VALENTINECORE YANG DIJADUALKAN PADA TARIKH 12 FEBUARI 2011 DIHARAP AKAN DAPAT MEMBANTU LABEL INI DIKENALI OLEH ORANG RAMAI. PADA TAHUN 2011 JUGA PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT TELAH MENERIMA SATU KOMUNITI LABEL (CAKES COMMUNITY ) DARIPADA KEMAMAN, TERENGGANU MASUK DAN BERNAUNG DI BAWAH LABEL INI. DIHARAP DENGAN GABUNGAN INI AKAN LEBIH MEMANTAPKAN LAGI PERANCANGAN PADA MASA AKAN DATANG. JUGA PADA MASA INI PIHAK PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT TELAHPUN MENJALINKAN KERJASAMA YANG ERAT DENGAN LABEL-LABEL LAIN DARIPADA KUALA LUMPUR SEPERTI KONSEMA DAN JUGA PULSE ROCK DI DALAM PERANCANGAN USAHA SAMA PADA MASA YANG AKAN DATANG.

TERDAPAT 3 ARTIS / BANDS YANG TELAH BERNAUNG DI BAWAH LABEL PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT IAITU REMORSED OF THE CURSED (KEMAMAN), CENTBOX (KUALA TERENGGANU) SERTA BLOOD FEVER (KELANTAN) DIMANA BAND-BAND INI MEMBAWA GENRE YANG BERLAINAN SEPERTI INDIE, ROCK DAN JUGA HARDCORE. KEPADA MANA-MANA PIHAK YANG BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN BAND-BAND INI BERAKSI BOLEH MENGHUBUNGI PIHAK PROTÉGÉ LABEL BAGI MENDAPATKAN MAKLUMAT LEBIH LANJUT.

PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT TIDAK TERHAD KEPADA PENGANJURAN GIGS SAHAJA. TETAPI JUGA SEDIA AKTIF DIDALAM BIDANG EVENT DAN TELAHPUN DIDAFTARKAN SEBAGAI SYARIKAT EVENT DENGAN SSM MALAYSIA. MEMPUNYAI TENAGA KERJA YANG BERPENGALAMAN SERTA DAPAT MEMBERI HARGA YANG LEBIH MURAH DARIPADA SYARIKAT EVENT YANG LAIN MERUPAKAN SATU KEKUATAN YANG ADA KEPADA LABEL INI.

PERANCANGAN PADA MASA HADAPAN BAGI PIHAK ADALAH UNTUK MENGUKUHKAN LAGI NAMA PROTÉGÉ IMAGE ENTERTAINMENT SEBAGAI SEBUAH SYARIKAT EVENTS DAN JUGA SEBAGAI SEBUAH LABEL YANG BERJAYA DAN SETANDING DENGAN LABEL-LABEL LUAR LAIN YANG TELAH PUN BERJAYA. AMIN…

No comments:

Post a Comment